RASTODER SPRECEN DA IZADJE IZ ZEMLJE

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.06.2000.

23:09

Default images
MUP Srbije i savezna administracija onemogucili su u nedelju u Beogradu potpredsednika Skupstine Crne Gore Rifata Rastodera da sa zvanicnom republickom delegacijom otputuje u Bec. Kako prenosi Beta, Rastoder u svom diplomatskom pasosu nije imao mesecnu izlaznu vizu jugoslovenskog ministarstva inostranih poslova. Sam Rastoder je Beti rekao da njegov diplomatski pasos vazi do 2003. godine i da je u njemu vazeca viza za ulazak u zemlje potpisnice Sengenskog sporazuma. Oznacivsi taj dogadjaj kao "skandal", on je naveo da su ostali clanovi delegacije imali turisticke pasose i da su bez problema prosli kontrolu. "Vrlo je neprijatno, da ne kazem ponizavajuce saznanje da bilo ko od sluzbenika ili funkcionera MUP-a Srbije i savezne administracije, moze presuditi da je nekakva posebna saglasnost za izlazak iz zemlje te administracije starija od vize, koju priznaju sve zemlje sveta" – dodao je Rastoder.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: