ODLOZENO SASLUSANJE OPTUZENIH ZA ORGANIZACIJU PROTESTA

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.06.2000.

23:03

Default images
Opstinski sudija za prekrsaje u Aleksandrovcu Zupskom Ivan Knezevic odlozio je u ponedeljak saslusanje predsednika opstinskog odbora Demokratske stranke Cedomira Petkovica i dvojice aktivista opozicije optuzenih da su organizovali nedozvoljeni protest 12. maja u tom gradu. Policija je protiv Petkovica, kao i clana DS i aktiviste Otpora Sase Pasica i aktiviste Saveza za promene Dragutina Djolica, podnela prekrsajnu prijavu zbog sumnje da su organizatori protesta ispred zgrade aleksandrovacke Skupstine opstine koji nije bio odobren niti prijavljen policiji. Gradjani su tada protestovali zbog odluke da Petkovic, lekar po profesiji, zbog svog politickog angazovanja iz Gornjeg Stupnja bude premesten na rad u zdravstvenoj stanici u Stalacu, oko 50 kilometara udaljenom od Aleksandrovca gde Petkovic zivi. On je premesten nakon ucesca na mitingu udruzene opozicije u Zupi. Petkovic je agenciji Beta rekao da je “Sudija za prekrsaje je odlozio saslusanje jer smo odbili da dajemo izjave bez prisustva nasih advokata", rekao je Petkovic agenciji Beta i dodao da "nikakva represija i teror aktuelnog rezima ne mogu da zaustave demokratsku opoziciju u borbi za promene".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: