Irak: Serija napada, 15 poginulih

U današnjoj seriji napada u Iraku poginulo je 15 ljudi, uključujući jednog sudiju, saopštili su zvaničnici.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 04.08.2013.

23:35

Default images

Najsmrtonosniji napad desio se večeras kada su naopružani napadači iz vozila u punoj brzini otvorili vatru na prolaznike na ulici u gradu Kirkuk, ubivši četiri osobe i ranivši tri, rekao je zamenik policije u tom gradu, bogatom naftom.

Ranije danas su tri vojnika poginula u ekspoloziji bombe, postavljene na putu u blizini grada Mosul, prenela je agencija AP.

U Tikritu, u centralnom Iraku, u eksploziji automobilske bombe ubijen je sudija Sadžid Abdul-Amir, dok su u istočnom Bagdadu u eksploziji poginule dve osobe, a prilikom pada jedne granate na kuće u zapadnom predgrađu iračke prestonice poginulo je dvoje ljudi, saopštila je policija.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za te napade, mada su bezbednosne snage i građani česta meta iračkog krila al-Kaide.

Prema podacima agencije AP, od početka muslimanskog praznika Ramazan 9. jula u Iraku je život izgubilo najmanje 609 osoba. Ovogodisnji Ramazan u Iraku je najkrvaviji od 2007.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: