Sirija: Danas stradalo 36 ljudi

U nasilju širom Sirije danas je poginulo 36 ljudi, među kojima je petoro članova jedne porodice, uključujući troje dece, saopštili su opozicioni aktivisti.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 04.08.2013.

18:39

Default images

U regionu Latakije u oblasti Sredozemlja, na zapadu Sirije, u sukobu pobunjenika sa pripadnicima snaga režima ubijeno je 12 opozicionih boraca i 19 vojnika i pripadnika prorežimskih trupa, javio je AFP.

Aktivisti su, takođe, naveli da su naoružane osobe u severnom delu Damaska ubile čoveka i ženu i njihove tri ćerke, dok je njihovo četvrto dete, osmogodišnji dečak, preživelo napad sakrivši se u kupatilu.

Okolnosti pod kojima su se ova ubistva dogodila još nisu razjašnjene, a aktivisti Sirijske opservatorije za ljudska prava, sa sedištem u Londonu, tvrde da je porodica pripadala alavitima, ogranku šiitskog islama kojem pripada i sirijski predsednik Bašar al-Asad.

Većina pobunjenika u Siriji su sunitski muslimani.

U međuvremenu, na jugu Damaska eksplodirala je bomba na kontrolnom punktu režimskih snaga, a tom prilikom povređen je jedan civil i načinjena je materijalna šteta.

Aktivisti tvrde da je širom Sirije juče ubijeno najmanje 148 ljudi.

Prema podacima UN, u ratu u Siriji od marta 2011. godine ubijeno je više od 100.000 osoba, a milioni ljudi su napustili svoje domove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: