Najbolji studenti krenuli u EU

Najboljih 70 studenata, izabranih na konkursu Putujmo u Evropu Evropskog pokreta u Srbiji, krenuli su iz Beograda na tronedeljno putovanje po zemljama EU.

Izvor: RTS

Ponedeljak, 22.07.2013.

22:56

Default images

Studenti su krenuli vozom do Berlina, gde im je obezbeđen trodnevni boravak i prilika za druženje sa kolegama iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore.

Studenti će iz glavnog grada Nemačke po sopstvenom izboru nastaviti putovanje po evropskim zemljama. Dobili su inter-rejl karte za voz, džeparac, omladinske kartice EURO 26 i putno osiguranje.

Na svečanom ispraćaju 70 studenata iz Srbije na tronedeljni boravak u Evropi u Aero-klubu u Beogradu, potpredsednica Vlade Suzana Grubješić poželela je uspešan i srećan put.

"Otvorite oči, upoznajte evropske gradove, ljude koje žive u njima i vratite se sa osećanjem da Srbije pripada Evropi", rekla je Grubješić.

Ambasador Austrije Johanes Ajgner rekao da je projekat "Putujmo u Evropu" postao tradicija.

"Niko više ne dovodi u pitanje da li Srbija pripada Evropi", rekao je Ajgner i dodao da je Srbija, uz sve poteškoće, na dobrom putu da postane članica EU.

Potpredsednica Evropskog pokreta u Srbiji Tanja Miščević podsetila je da je projekat koji se ove godine sprovodi deveti put, omogućio da ukupno 1.240 studenata poseti zemlje EU.

Projekat "Putujmo u Evropu" sprovodi Evropski pokret u Srbiji, u saradnji sa Fondacijom "Robert Boš", Balkanskim fondom za demokratiju, poslovnim bankama, uz podršku Ambasade Austrije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: