SPO: Pokrajina da spasi "Dnevnik"

SPO pozvao je pokrajinsku vlast da izmiri obaveze prema najstarijem dnevnom listu na srpskom jeziku u Vojvodini "Dnevniku" i time spreči njegovo propadanje.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 22.07.2013.

20:21

Default images

Od početka godine pokrajina je dužna 77 miliona dinara za troškove štampanja i poslovanja "Dnevnika", što direktno utiče na opstanak ovog dnevnog lista s dugom tradicijom, navedeno je u saopštenju potpredsednika SPO Žike Gojkovića.

“Da li je u pitanju to što pokrajinski fukncioneri nisu zadovoljni time što su novinari "Dnevnika" pravi profesionalci, kojima je ispod ličnog dostojanstva da objavljuju naručene tekstove o lažnim uspesima vojvođanske političke vrhuške", upitao je Gojković.

SPO istovremeno traži da bude utvrđena odgovornost za propast kompanije "Dnevnik holding" i apeluje na ostale akcionare, pre svega na Rpubliku Srbiju i Grad Novi Sad, da svim sredstvima spreče njegovo dalje urušavanje.

Ta stranka se zalaže i za to da se utvrdi tačan udeo pokrajine u vlasništvu "Dnevnik holdinga", kako je navedeno u saopštenju, posebno posle konverzije duga od pre četiri godine.

Ponovljena sednica Skupštine akcionara "Dnevnik holdinga" A.D. u restrukturiranju biće održana sutra, a na dnevnom redu je, između ostalog, usvajanje programa restrukturiranja i procenjene vrednosti akcija, rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

"Dobili smo poziv da prisustvujemo sednici Skupštine alkcionara 'Dnevnik holdinga' koja je zakazana sutra u 13 sati", rekao je Vučević Tanjugu, dodajući da se na dnevnom redu nalaze odluke o usvajanju programa restrukturiranja, procenjene vrednosti akcija, utvrđivanje emisione cene akcija i povećanje osnovnog kapitala i emisije akcija.

Vlasnička struktura u akcionarskom društvu "Dnevnik holding" i poslovanje tog preduzeća poslednjih dana bili su povod za oštru polemiku između kabineta gradonačelnika Novog Sada, Pokrajinskog odbora Demokratske stranke (DS) i Gradskog odbora Srpske narodne stranke (SNS).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: