KiM: Stigla pomoć Srba iz Albanije

Vulin je u Leposaviću na severu Kosova prisustvovao uručivanju humanitarne pomoći u odeći i hrani, koju je grupa Srba iz Albanije donela za sunarodnike na KiM.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 22.07.2013.

07:18

Default images

On je razgovarao sa sunarodnicima iz Albanije i zahvalio im se što pokazuju interesovanje za sve što se dešava na Kosovu i Metohiji i na pomoći koju su doneli u ovim teškim vremenima, naglašavajući da ta pomoć puno znači.

"Njihova poseta je simbolična i važna u još jednom smislu. Kada god neko počne da govori o pravima koje uživaju naši državljani Albanci u Srbiji, onda neka se prvo zamisli koja to prava uživaju Srbi u Republici Albaniji", rekao je Vulin.

"Mi za Srbe u Albaniji tražimo baš ono što smo dali Albancima u Srbiji i kada neko govori o tome da treba izjednačavati posle briselskog sporazuma prava naših državljana Albanaca i prava naših državljana na severu Kosova, ja ne mogu da ne zapitam a kada ćemo izjednačiiti prava naših državljana Albanaca u Preševu i Bujanovcu sa pravima Srba u Albaniji", rekao je on.

"Ne mogu da ne pitam dokle će biti moguće optuživati Srbiju za loš odnos prema svojim manjinama, a u isto vreme prema srpskoj manjini, srpskoj zajednici u Albaniji biti takav da nemate pravo na školu na sopstvenom jeziku", rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, Srbija za sve Srbe ma gde oni živeli traži veća prava i traži i baš onakva prava kakva ona daje svojim manjinama na svom teritoriju.

"Zato pre nego što počnete da pričate o nekakvoj autonomiji u okviru Srbije i nekom povezivanju Preševa i Bujanovca sa pitanjem severa Kosova, pre toga odgovorite na pitanje koji je položaj Srba u Albaniji i koji je položaj svih Srba u svim drugim zemljama u regionu", kazao je Vulin.

Srbija će brinuti o svakom Srbinu ma gde on bude živeo, rekao je Vulin.

Grupa Srba iz Albanije danas je u Leposaviću donela pomoć u odeći i hrani za sunarodnike koji žive na Kosovu i Metohiji.

Pomoć su preuzeli predstavnici Srba iz Uroševca, Srbice, Novog Brda i Prizrena, koji su sunarodnicima iz Albanije uručili zahvalnice.

Vulin je u zgradi opštine Leposavić razgovara sa grupom Srba iz Albanije, koji će, kako je predviđeno, obići srpske verske objekte i

Grupa Srba iz Albanije ranije danas je u Leposaviću donela pomoć u odeći i hrani za sunarodnike koji žive na Kosovu i Metohiji.

Pomoć je namenjena Srbima iz Uroševca, Srbice, Novog Brda i Prizrena, najavila je Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju, a primopredaji pomoći prisustvovaće i direktor Kancelarije Aleksandar Vulin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: