Meksiko: Ubijen novinar

Izrešetano telo novinara, koji je pisao protiv narko kriminala, pronađeno je danas u nedaleo od grada Oaksake u istoimenoj državi u Meksiku.

Izvor: B92

Sreda, 17.07.2013.

22:45

Default images

Lokalne vlasti su saopštile da je njegovo telo pronađeno uz još jednu, neidentifikovanu žrtvu.

Radi se o 28-godišnjem Albertu Lopesu Beljou, novinaru lista El imparsijal.

Vrhovni tužilac države Oaksaka, Hesus Lopes kaže da za sada ne može da se tvrdi da je ubistvo Lopesa Beljoa u vezi s njegovim novinarskim poslom.

Karteli trgovaca drogom često ostavljaju poruke protiv svojih žrtava, ali na mestu ovog zločina nisu nađene takve poruke,

U talasu nasilja koja se dovode u vezu s drogom, u Meksiku je od 2006. godine ubijeno 70.000 ljudi. Ova zemlja se smatra i jednom od najopasnijih za novinare u svetu.

Prema podacima meksičke Nacionalne komisije za ljudska prava, od 2000. godine najmanje 84 osobe zaposlene u meksičkim medijima su ubijene, a još 20 se vode kao nestale .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: