Za RTS 24 miliona evra

Rebalansom budžeta za ovu godinu za finansiranje javnog servisa predviđeno je 24 miliona evra, rečeno je za list Danas u Ministarstvu finansija.

Izvor: Danas

Sreda, 17.07.2013.

19:48

Default images

Rebalansom budžeta za ovu godinu u okviru sredstava Ministarstva finansija i privrede predviđeno je 2,4 milijarde dinara ili 24 miliona evra, piše Danas.

Na pitanje da li je i koliko sredstava predviđeno rebalansom za javni servis, prethodno je iz istog ministarstva ovaj list dobio odgovor da je to pitanje za Vladu Srbije i Ministarstvo kulture, ali je ipak stigao novi odgovor.

U Ministarstvu finansija i privrede istakli su prvi put da je to pitanje za Ministarstvo kulture i Vladu Srbije. U Ministarstvu kulture, takođe, tvrdili su da je to pitanje za Vladu, ali su u Vladi smatrali drugačije. Iz pres službe Vlade pitanje iz lista "Danas" o sredstvima za finansiranje javnih servisa prosleđeno je Ministarstvu kulture, dok je iz Generalnog sekretarijata stigao odgovor da se list obrati Ministarstvu finansija.

I novi odgovor Ministarstva finansija je konačno stigao.

Međutim, predlozi zakona o elektronskim medijima i javnim servisima, uprkos najavama, još nisu predstavljeni javnosti.

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić obećao je građanima da će ukinuti pretplatu i da će se RTS i RTV finansirati iz državnog budžeta u periodu od dve godine dok se ne pronađe adekvatan model.

Pomoćnik ministra kulture za medije Dragan Kolarević najavio je juče na sednici skupštinskog Odbora za kulturu i medije da će najkasnije do 24. jula biti objavljena odluka o načinu finansiranja javnih servisa RTS i RTV, a postoji ideja je da novinska agencija Tanjug bude delom vladin servis za informisanje, a delom akcionarsko društvo. Kolarević je rekao da je radna grupa izradila Nacrt zakona o elektronskim medijima i Nacrt zakona o javnim medijskim servisima i da se nada da će do srede biti objavljeni na sajtu Ministarstva kulture i informisanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: