Irak: Troje dece stradalo od bombe

Troje dece uzrasta od sedam do 12 godina poginulo je u Iraku, kada je eksplodirala bomba podmetnuta u jednom čamcu na reci u kojoj su se oni kupali.

Izvor: B92

Sreda, 17.07.2013.

20:00

Default images

U eksploziji je povređeno još troje dece.

Svi oni pripadali su suntitskoj zajednici, a kupali su se na reci Al-Šaka, oko 80 kilometara od Bagdada, poznatom mestu okupljanja dece tokom letnjih dana.

Vođa jednog plemena danas je ranjen, a njegova supruga je ubijena u regionu Bakubi na istoku Iraka, kada su nepoznati počinioci iz vatrenog oružja pucali na automobil u kojem su se oni nalazili.

U istom regionu danas je poginuo jedan policajac, a drugi je ranjen, kada je eksplodirala podmetnuta bomba.

Sinoć su u istom regionu, takođe u eksploziji bombe ispred jedne sunitske džamije poginule četiri osobe, a 15 je ranjeno.

U nekim sunutskim džamijama u Bagdadu večernje molitve su tokom ramazana skraćene sa 45 na 15 minuta, kako bi se smanjio rizik od napada.

Od početka jula u Iraku je u bombaškim napadima poginulo gotovo 400 ljudi, a u poslednja četiri meseca je u nasilju u toj zemlji život izgubilo 3.000 osoba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: