Preminula Tijana Ognjanović

Tijana Ognjanović, koja je čekala da joj presade srce, preminula je u ponedeljak u bolnici u Hjustonu.

Izvor: B92

Sreda, 17.07.2013.

16:44

Default images

Sahrana će biti održana u nedelju u 11 časova na beogradskom groblju Lešće.

Tijani se pre dve nedelje stanje pogoršalo i morala je da bude operisana. Zahvat je trajao više od devet sati i Tijana je dobila veštačku pumpu za srce. Međutim, iako je posle operacije počela da se oporavlja, u noći između ponedeljka i utorka iznenada su joj otkazali organi, a zatim je preminula od masivnog krvarenja u mozgu.

Osmogodišnjoj devojčici je pre šest godina dijagnostikovana restriktivna kardiomiopatija, pa je lekarski konzilijum preporučio da se što pre izvrši transplantacija.

Tijana je od tada lečena na Institutu za majku i dete „Dr Vukan Čupić“ u Beogradu, a 2012. joj se pogoršalo stanje. Roditelji nisu uspeli da prikupe dovoljno sredstava za odlazak na transplantaciju u Beču, pa je nakon toga kao jedina moguća opcija da se Tijani spase život preostao odlazak u Hjuston u Teksasku dečju bolnicu.

Posle velike humanitarne akcije koja je pokrenuta u Srbiji, prikupljen je novac za Tijanino lečenje i ona je početkom aprila 2013. godine otišla u Hjuston u pratnji roditelja.

Nakon niza ispitivanja i stabilizacije stanja, 10. maja je stavljena na listu čekanja za novo srce.

Informacija o smrti Tijane Ognjanović potvrđena je sa dvora Karađorđevića, koji su učestvovali u skupljanju pomoći i nalaženju lekara.

Telegram saučešća premijera Dačića

Premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić uputio je danas telegram saučešća porodici devojčice Tijane Ognjanović, koja je preminula čekajući na transplantaciju srca.

"Ne postoje reči utehe. Verovali smo i nadali se da će Tijana dobiti bitku za život. Primite izraze mog dubokog žaljenja za ugašenim mladim životom", navedeno je u telegramu Dačića, kako je saopšteno iz MUP-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

563 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: