"Nadam se pregovorima pre januara"

Ambasador Italije u Srbiji Đuzepe Manco kaže da nema novih uslova za Srbiju za otpočinjanje pregovora sa EU i dodao da se nada da će oni početi i pre januara.

Izvor: B92

Utorak, 02.07.2013.

20:26

Default images

"Italija se nada da bi Srbija pre januara 2014. godine mogla da počne pregovore o pridruživanju Evropskoj uniji", rekao je Manco za Radio-televiziju Srbije.

On je ocenio da je odluka Brisela o pocetku pristupnih pregovora priznanje za ispunjeno obećanje Beograda da će normalizovati odnose s Prištinom.

Na pitanje da neke članice EU imaju zahteve da se pregovori uslove još jednom proverom primene briselskog sporazuma, Manco je ponovio da nema novih uslova za Srbiju.

"Italija je jasno rekla, i budite uvereni, ne postoje dodatni uslovi. Put je jasno postavljen i datum određen. Na dvema stranama koje pregovaraju je da samo nastave putem kojim su krenule", kazao je on i dodao da tu nije reč samo o Kosovu, već i o reformama u Srbiji i stvarima koje se odnose na svakodnevicu.

"Znamo da će vaša vlada nastaviti da radi na tome", zaljučio je ambasador Manco.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: