Sumatra: 11 žrtava zemljotresa

Jedanaest osoba je poginulo, od kojih šestoro dece, u zemljotresu jačine 6,1 stepeni po Rihteru u provinciji Aće na severu indonežanskog ostrva Sumatre.

Izvor: B92

Utorak, 02.07.2013.

10:03

Default images

Još 14 dece je zarobljeno u džamiji koja se srušila, dok su ona bila na času čitanja Korana.

Spasioci pokušavaju da dopru do te dece, ali, kako izveštava AFP, mala je verovatnoća da budu pronađena živa. Kuće u nekim selima su potpuno srušene, a evakuacija je otežana zbog odrona.

"Primili smo oko 50 osoba sa povredama koje su zadobili kada su se srušili zidovi njihovih kuća", izjavila je Ema Surjan, lekarka iz klinike u Lampahanu, preneo je AFP.

Prema njenim rečima, radi se o otvorenim ranama i prelomima kostiju.

Prema zvaničnim infomacijama, u Lampehanu pet osoba je stradalo od zemljotresa koji je osetilo oko 26.000 ljudi. Nezvanično, jedno od njih je dete, koje je stradalo kada se urušio zid kuće.

Posle glavnog potresla usledilo je i nekoliko manjih.

Epicentar zemljotresa bio je 188 kilometara jugoistočno od Bande Aće, glavnog grada provincije Aće, preneo je Rojters.

Zemljotres se osetio u Malaziji, Singapuru i Tajlandu.

Provnicija Aće je trusno područje kojoj često prete snažni zemljotresi i cunamiji, a u zemljotresu koji je 26. decembra 2004. pokrenuo razorni talas u nekoliko zemalja u oblasti Indijskog okeana, poginulo je oko 230.000 ljudi, od čega najveći broj na Sumatri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: