SAD: Čestitke Vladi Srbije

SAD čestitaju građanima i Vladi Srbije na odluci Evropske unije da započne pregovore sa Srbijom u januaru 2014. godine, rečeno je Tanjugu u Stejt departmentu.

Izvor: B92

Petak, 28.06.2013.

23:58

Default images

Zvaničnik Stejt departmenta je, u izjavi dopisniku Tanjuga, rekao da SAD čestitaju i Vladi Kosova i njihovim građanima na početku pregovora o Sporazumu o stabilizaciji i asocijaciji.

"Ove odluke jasno priznaju težak posao koji su obe zemlje učinile zarad normalizacije odnosa. Očekujemo da obe u potpunosti nastave sa implementacijom dogovora od 19. aprila, kao i svih drugih dogovora koji su postignuti u dijalogu pod pokroviteljstvom EU", kazao je on. Američki funkcioner je istakao da će njegova zemlja nastaviti da podržava i blisko sarađuje sa Srbijom i Kosovom u ispunjavanju njihovi ciljeva vezanih za evropske integracije. Evropski lideri su odlučili da otvore pristupne pregovore sa Srbijom najkasnije u januaru, pri čemu će šefovi država zemalja EU političkom odlukom to potvrditi do kraja godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: