Podgorica: Prodaju krv na ulici

Krv se u Podgorici može kupiti i to po ceni od 30 do 50 eura za 300 mililitara, piše Blic.

Izvor: Blic

Petak, 28.06.2013.

20:52

Default images

Berza krvi nalazi se kod Sat kule, odnosno na mestu gde nadničari čekaju da ih neko angažuje za teške fizičke poslove.

Neki do njih spremni su i da umesto lopatom, dnevnicu zarade na Odeljenju za transfuziju krvi.

Njima se obraćaju porodice bolesnika koje ne mogu na drugi način doći do krvi.

Majka jednog teško obolelog Podgoričanina potvrdila je za "Blic Crna Gora" da je bila prinuđena da plati "dobrovoljnog" davaoca krvi.

"Niko od nas nije mogao zbog zdravstvenih problema da bude davalac. Rešili smo da platimo nadničaru da bi dao krv uoči operacije. To je bio jedini način. Bilo je hitno, a naši rođaci žive daleko", kazala je ona.

Doktorka Mirjana Grubiša iz Zavoda za transfuziju u Crnoj Gori krvi rekla je Blicu da ta situacija nije poznata u Zavodu. "Nama se obraćaju građani koji dobrovoljno daju krv", kazala je doktorka Grubiša.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

20 h

Podeli: