FBI: Ponovo potraga za Hofom

Agenti američkog FBI danas su ponovo otvorili potragu za ostacima legendarnog sindikalnog vođe Džimija Hofe u poljima u predgrađu Detroita.

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.06.2013.

20:58

Default images

Specijalni agent Robert Foli rekao je da zvaničnici rade na izvršavanju nalog za pretragom zasnovanom na informacijma koje ima FBI i koji se tiču nestanka vođe sindikata Timsters koji se od 1975. vodio kao nestao, a mrtvim je proglašen 1982.

Foli je rekao da je nalog zapečaćen i da detalji o onome za čim se traga neće biti objavljeni.

Hofa je bio na čelu Timstersa od 1957. do 1971. a imao je kontakte s mafijom dok je s federalnim vlastima bio u u neprijateljskom odnosu.

Na dan kada je 1975. nestao iz restorana u oblasti Detroita, trebalo je da se nađe sa šefom Timstersa iz savezne države Nju Džersi i mafijašem iz Detroita.

Od Hofinog nestanak, više puta su pokretane potrage za njegovim telom, ali su sve završene bezuspešno.

Hofa, koji je u zatvoru proveo pet godina zbog pokušaja podmićivanja velike porote i pronovere novca iz sindikalnog penzionog fonda koji je navodno završio kod mafijaških vođa, trebalo je 1975. da svedoči pred odborom Senata Kongresa SAD.

Na dan kada je nestao, trebalo je da se sastane s mafijaškim vođama Entonijem Điakaloneom i Entonijem Provencanom, koji je takođe bio vođa Timstersa u Nju Džersiju i ranije blizak s Hofom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: