Izraelski piloti spremni za komšije

Piloti izraelskih vazduhoplovnih snaga obučavaju se svakodnevno da odgovore na pretnje koje predstavljaju po Izrael nestabilnost u susednoj Siriji i Libanu.

Izvor: Tanjug

Sreda, 12.06.2013.

20:48

Default images

Dnevne vežbe uključuju pripreme da se odgovori na transfer oružja svake vrste koje bi moglo da dovede do terorističkih napada, rekao je potpukovnik N., koji nije mogao da otkrije svoje puno ime, za AFP tokom posete novinara bazi Ramat David.

Izrael je od početka ove godine izveo tri vazdušna udara u Siriji, koji nisu zvanično potvrđeni, ali je rečeno da su gađane pošiljke unapređenog oružja libanskom Hezbolahu, izraelskom zakletom neprijatelju.

Atmosfera je vrlo napeta, rekao je taj oficir, koji komanduje flotilom aviona F16, a koja pokriva izraelsku granicu sa Libanom i liniju prekida vatre između okupirane Golanske visije i Sirije.

Ne dešava se svaki dan da zemlja veličine Sirije, dva minuta (leta) od naše baze, prolazi kroz građanski rat, dodao je on. Njegov zamenik major L. rekao je da je flotila osetila napetost nakon što se nedavno sirijski sukob prelio na Golan kada su se izraelske patrole našle na udaru vatre snaga sirijskog režima.

To su napetija vremena, može se osetiti, rekao je on, dodavši da se više razgovara o mogućnosti sukoba i da se više trenira sada zbog onoga šta se dešava oko Izraela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: