Bebi koja je ujedinila BiH lošije

Pogoršalo se zdravstveno stanje bebe koja je pokrenula proteste u Bosni i Hercegovini zbog jedinstvenog matičnog broja, piše Klix.ba.

Izvor: klix.ba

Sreda, 12.06.2013.

20:21

Default images

"Zdravstveno stanje moje ćerke malo se pogoršalo", izjavio je danas Edmir Ibrišević, otac tromesečne Belmine, koji se pojavio ispred tržnog centra Alta u Sarajevu, gde se okupila manja grupa građana koji nastavljaju izražavati nezadovoljstvo zbog nerada državnih institucija.

Kako prenosi agencija Fena, dodao je da nije upoznat o detaljima nastalih komplikacija i kako čeka da mu doktori saopšte tačnu dijagnozu.

"Potrebno mi je da dobijem napismeno potvrđenu dijagnozu kako bih mogao da počenem da prikupljam sredstva za Belminino lečenje u inostranstvu. Bez toga uvek postoji mogućnost da neko kaže kako prikupljam novac za sebe, što želim da izbegnem", kazao je između ostalog otac devojčice i dodao kako će, kad akcija počne, broj računa za uplatu biti objavljen na društvenim mrežama.

Naveo je i kako mu je "izuzetno drago da je jedna beba uspela pokrenuti i ujediniti narod koji su političari podelili", budući da je upravo Belminin slučaj izazvao pravu revoluciju u BiH.

Tromesečna beba Belmina otputovala je večeras na lečenje u Nemačku.

S Belminom je otputovala i njena majka Fatima i doktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Belmina je odletela privatnim avionom kompanije Delić Air iz Pule, a sve troškove prevoza tromesečne bebe i ekipe koja ide u pratnji snosiće Međunarodni aerodrom Sarajevo.

Kako piše klix.ba, vidno potreseni roditelji nisu bili raspoloženi za davanje izjava. Oni će u Štutgart sleteti oko 22 sata, a nakon toga će sanitetskim vozilom biti prebačena u Ulm gde bi trebalo da joj bude urađena transplantacija.

Podsetimo, Belmini je dijagnostikovano teško imunološko oboljenje, a u Nemačkoj bi trebalo da se podvrgne presađivanju koštane srži.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: