Lajkovac: Uhapšeni bivši direktori

Valjevska policija uhapsila je bivše rukovodioce Direkcije za uređenje i izgradnju Lajkovca, Gradske čistoće i Vodovoda i kanalizacije u tom gradu.

Izvor: Beta

Sreda, 12.06.2013.

19:48

Default images

Privedeni su A. M. (39), T. R. (34) i Z. A. (51) zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj, falsifikovali službene isprave i gradili bez građevinske dozvole.

A. M. se sumnjiči da je tokom 2012. godine, bez građevinske dozvole i postupka javne nabavke, u ime Opštinske direkcije ustupio Gradskoj čistoći poslove na izgradnji fekalne kanalizacije po znatno višim cenama od tržišnih, čime je lokalni budžet oštećen za 20,27 miliona dinara.

T. R se sumnjiči da je u ime Gradske čistoće zaključio ugovore sa podizvođačima po cenama nižim od ugovorenih sa Direkcijom, a višim od tržišnih, čime im je pribavio imovinsku korist od nepunih 15 miliona dinara.

T. R. je u periodu od juna 2011. do jula 2012. nabavio vodovodne i kanalizacione cevi čija je cena znatno veća od naknadno prihvaćene ponude i sklopljenih ugovora u postupcima javne nabavke, pa je Gradska čistoća oštećena za preko 3,93 miliona dinara.

On je naložio i da se avansno plati iznos od skoro 2,36 miliona dinara za izvođenje rovokopačkih i transportnih radova za koje nije obezbeđena građevinska dozvola niti su radovi započeti, te je Gradskoj čistoći pričinjena šteta u ukupnom iznosu od skoro 6,3 miliona dinara, takođe se navodi u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: