Za 20 profesora BU duži radni vek

Za dvadesetak profesora Univerziteta u Beogradu produžen je radni vek za tri godine, tj. za godinu, odlučeno je danas na sednici Senata.

Izvor: B92

Sreda, 12.06.2013.

19:30

Default images

Rektor Univerziteta Vladimir Bumbaširević rekao je novinarima da je reč o onim fakultetima koji u određenim oblastima nemaju dovoljan broj kadrova.

Odbijena su dva zahteva fakulteta, jer profesori nisu imali zvanje redovnog, već vanrednog profesora, a po pravilniku univerziteta radni vek se može produžiti samo redovnim profesorima.

Osim produženja radnog veka profesorima, na sednici Senata izmenjen je veliki broj studijskih programa na fakultetima i to su uglavnom izmene i dopune studijskih programa koji su potrebni da bi se fakulteti akreditovali, jer je počeo drugi ciklus akreditacije.

Senat je doneo i odluku za osnivanje Centra za elektronsko učenje - učenje na daljinu, koji će se baviti edukacijom mlađih nastavnika, koji bi primenjivali nove tehnologije.

"Učenje na daljinu je značajno ne samo za master i doktorske studije, već i za osnovne studije. To će olakšati zaposlenima da iz nekog drugog mesta prate ovaj program", rekao je Bumbaširević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: