Utajio 12,5 miliona dinara poreza

Užička policija uhapsila je vlasnika firme As trans i suvlasnika Zlatibor gradnje Ž.M. (1963), osumnjičenog da nije platio 12,5 miliona dinara poreza.

Izvor: B92

Sreda, 12.06.2013.

19:19

Default images

Kako je saopštio MUP, on se sumnjiči da je sebi nelegalno pribavio 7,42 miliona dinara u gotovini.

On je osumnjičen za krivična dela zloupotreba ovlašćenja u privredi, zloupotreba položaja odgovornog lica, poreska utaja i falsifikovanje službene isprave.

"Prilikom izgradnje sportsko-rekreativnog centra u Novoj Varoši i stambeno-poslovnog objekta u Užicu, izvođač radova As trans je kao podizvođača angažovao firmu Zlatibor gradnja, koja je bila stvarni izvođač radova bez zaključenog ugovora sa preduzećem As trans", navela je policija.

Zlatibor gradnja je obavila nabavku, isporuku i ugradnju građevinskog materijala, angažovanje radne snage, mehanizacije i proizvodnih pogona u Užicu i za izvedene radove nije obavila fakturisanje prema As transu.

Tako je pričinjena materijalna šteta Zlatibor gradnji i manjinskim akcionarima u iznosu oko 42 miliona dinara, dok je firma As trans pribavila korist u tom iznosu.

Budžet Srbije oštećen je na ime neobračunatog i neplaćenog poreza za oko 12,5 miliona dinara, dok je osumnjičeni za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist od 7.420.000 dinara neosnovanim podizanjem gotovine sa poslovnih računa preduzeća As trans.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: