Novi poslanik kod Petrovića

Republička izborna komisija dodelila mandat poslaniku Zlatku Dragosavljević sa izborne liste demokrata, koji će pojačati poslanički klub "Zajedno za Srbiju".

Izvor: B92

Sreda, 12.06.2013.

13:35

Default images

Dragosavljević je popunio upražnjeno poslaničko mesto Milice Delević iz Demokratske stranke, koja prelazi na funkciju u EBRD-u.

On će nakon polaganja zakletve mandat nastaviti kao poslanik "Zajedno za Srbiju", kluba koji je i nastao od bivših članova DS, što je za Danas potvrdio šef grupe Dušan Petrović, ali i pojedini funkcioneri DS.

Grupa poslanika je ranije napustila klub DS-a i prišla Petroviću koji je, nakon isključenja iz stranke, oformio poslanički klub Zajedno za Srbiju.

Tokom proteklih dana, kako saznaje list Danas, demokrate su pokušavale da nagovore Dragosavljevića da ne prelazi u Petrovićev tabor, ali bezuspešno. Osim ubeđivanja, DS nije mogla ništa drugo da preduzme, pošto je zakon izričit da poslanika kome je prestao mandat mora da zameni prvi sledeći na izbornoj listi, što je ovom slučaju Dragosavljević, kao i da poslanik tim mandatom može slobodno da raspolaže. U DS, ipak, negiraju da je bilo ikakvog ubeđivanja.

"Ovakvi postupci govore o ljudima koji ih čine, a ne o DS. Narod će znati to dobro da proceni“, kaže za Danas šef poslaničkog kluba DS Borislav Stefanović, precizirajući da je njegova stranka imala informaciju da je moguće da Dobrosavljević ode u ZZS.

Zlatko Dragosavljević, po obrazovanju doktor nauka u životnoj sredini, iz Resavice u opštini Despotovac, ne tako davno i sam je žestoko kritikovao međupartijske preletače. Kada je novembra 2012. odbornica DS u Despotovcu Slađana Živković prešla u SNS, Dragosavljević je tvrdio da je reč o "klasičnom primeru političke korupcije". "Ja joj šaljem poruku ili da se vrati na mesto odbornika DS ili da vrati mandat, jer ga nije osvojila. Ovo je sramota", poručivao je tada Dragosavljević, koji u izbornoj kampanji 2012. nije štedeo reči zahvalnosti za DS koja je podržala njegovu poslaničku kandidaturu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: