Asad: Svetski rat protiv Sirije

Sirijski predsednik Bašar al Asad izjavio je da je potpuno uveren u pobedu nad opozicijom u krvavom građanskom ratu

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 30.05.2013.

23:15

Default images

Asad je najavio da će se kandidovati na predsedničkim izborima 2014, "ukoliko narod to bude želeo".

"Svetski rat se vodi protiv Sirije i politike otpora (Izraelu), ali potpuno smo uvereni u pobedu", rekao je Asad za tv Al Manar, satelitsku televiziju šiitskog pokreta Hezbolah koja se emituje iz Libana.

Asad je potvrdio da će zvanični Damask "u principu" prisustvovati mirovnim pregovorima sa sirijskom opozicijom, ali svaki dogovor koji bude postignut moraće da bude odobren na narodnom referendumu.

Na pitanje da li zvanični Damsk ima bilo kakve preduslove za pristupanje tim razgovorima, Asad je rekao da je jedini uslov provera na referendumu.

"Jedini uslov je da bilo kakva implementacija bude podvrgnuta javnom mnjenju Sirije i sirijskom referendumu", rekao je Asad, prenela je agencija AFP.

Istovremeno sirijski predsednik najavio je da će se kandidovati na prestojećim predsedničkim izborima u Siriji zakazanim za 2014.

"O tom pitanju će se odlučivati kada dodje vreme. Ukoliko osetim da je potrebno da se kandidujem, o tome će se odlučivati posle konsultacija sa narodom, ali neću se ustezati da to učinim", rekao je Asad, a prenosi francuska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: