Srbija i Laos potpisali sporazum

Srbija i Laos potpisali su u Beogradu sporazume o saradnji u kulturi i obrazovanju, i o ukidanju viza za službene i diplomatske pasoše.

Izvor: Beta

Sreda, 29.05.2013.

20:11

Default images

Ministri spoljnih poslova Laosa i Srbije, Tanglun Sisulit i Ivan Mrkić, koji su potpisali sporazume, najavili su i druge sporazume za unapređenje bilateralne saradnje - o zaštiti investicija i izbegavanju dvostrukog oporezivanja.

Mrkić je rekao da je Laos prijateljska zemlja koja ima najveći razvoj u svom regionu. "Mi tražimo mogućnosti da učestvujemo u tom razvoju", rekao je on.

"Danas smo prošli kroz čitavu seriju pitanja. Nećete verovati, iako smo mi tokliko udaljeni, mi imamo mnogo bliskosti, imamo mnogo zajedničkog u istoriji. Razvijamo sada odnose i gradimo sve snažnije veze u budućnosti", rekao je Mrkić.

Sisulit je rekao da će rezultat njegove posete biti nastavak unapređenja prijateljstva dve zemlje, koje su se pre dve meseca, prilikom posete Mrkića Laosu, dogovorile o uspostavljanju političkih konsultacija dva ministarstva spoljnih poslova.

"Sporazumi o zaštiti investicija i izbegavanju dvostrukog oporezivanja će obrazovati snažnu osnovu za ekonomsku saradnju dve zemlje. Verujem da su... i odnosi i kontakti medju narodima veoma važni i zato smo se dogovorili da pojačamo saradnju u turizmu", rekao je ministar Laosa.

Sisulit će se sutra sastati s premijerom Ivicom Dačićem i predsednikom Tomislavom Nikolićem kome će, kako je najavio, preneti poziv predsednika Laosa da poseti tu zemlju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

10 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: