Đukanović: CG je stabilno društvo

Crna Gora je, za sedam godina nezavisnosti, pokazala da može uspešno odgovoriti svim izazovima i da sigurno korača u evropsku budućnost, kaže Milo Đukanović.

Izvor: Tanjug

Utorak, 21.05.2013.

22:06

Default images

Đukanović je u Vili Gorica priredio prijem, povodom Dana nezavisnosti u znak sećanja na referendum 21. maja 2006. godine, na kome je Crna Gora ponovo stekla državnu samostalnost.

Danas, bez patriotskih i socijalnih fraza u koje se lako sklizne u ovakvim obraćanjima, mogu reći sa puno pouzdanja - Crna Gora je stabilno, multietničko društvo u dinamičnom procesu demokratskog i ekonomskog razvitka, istakao je on.

Đukanović je naveo da Crna Gora, zahvaljujući uspešnim sveobuhvatnim reformama, ubrzano savladava zahtevne deonice na putu do članstva u Evropskoj uniji NATO.

Crna Gora je danas inspiracija investitorima i poslovnim ljudima, a nadasve država koja uspešno prevazilazi viševekovni mentalitet izdržavanog i dotiranog društva, pouzdan sused i akter sve bolje regionalne saradnje koja učvršćuje doglednu evropsku perspektivu Balkana, kazao je premijer.

Ubeđen sam, naglasio je Đukanović, da je nezavisnost Crne Gore posledna pobeda do koje smo došli okupljajući se na naglašeno emotivnim, političkim masovnim skupovima.

Svi naši dalji napori i naredni uspesi moraju biti zasnovani na razvoju snažnih institucija države, osposobljenih za donošenje kompetentnih i odgovornih državnih odluka. Upravo takve institucije su jedini garant ne samo nezavisnosti, nego i razvoja demokratije, naše evropske budućnosti i uopšte građanske sigurnosti i boljeg života svih u Crnoj Gori, naveo je premijer.

Prijemu su prisustvovali predstavnici zakonodavne, izvršne i sudske vlasti, diplomatskog kora, zvanice iz javnog i kulturnog života Crne Gore. Povodom Dana nezavisnosti, 21. i 22. maj proglašeni su za neradne dane u Crnoj Gori.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: