Beograd: Ubio se skočivši pod voz

Muškarac D. V. (57) oduzeo je sebi život skočivši pred voz koji se kretao. Nesreća se dogodila oko 16h na železničkoj stanici Beli potok na pruzi do Zuca.

Izvor: B92

Utorak, 21.05.2013.

21:42

Default images

Mašinovođa ga je spazio na oko desetak metara pored voza i počeo da koči i svira, ali nije mogao da zaustavi voz tom brzinom. Hitna pomoć je mogla samo da konstatuje smrt.

Kako se radi o maloj stanici, na njoj nikada nema mnogo ljudi, pa niko nije ni primetio kada je samoubica odšetao sa kolovoza.

"Nismo primetili nikoga na peronu. Samo smo čuli uzvik mašinovođe, a onda i policijsku sirenu", kaže komšija M. B., čija je kuća tik uz prugu

D. V. sačekao je da mu se voz približi i samo je gornju polovinu tela postavio na šine. Mada je voz išao propisnom brzinom, mašinovođa nije mogao da ga zaustavi na vreme da izbegne tragediju. Sve vreme je trubio i kočio, ali je vozilo u pokretu "nosilo" telo još nekih 30 metara i strglo mu gotovo svu odeću.

Iako je odmah pozvana Hitna pomoć, bolničari nisu ništa mogli da urade, a policija je napravila zapisnik i zaključila da se radi o samoubistvu.

Muškarac je skočio pod teretni voz koji je putovao na relaciji Subotica - Preševo. Železnički saobraćaj na ovoj deonici pruge Beograd - Mala Krsna - Požarevac bio je obustavljen više od tri i po sata zbog ovog nemilog događaja, pa su i drugi vozovi koji saobraćaju na ovoj relaciji kasnili sa dolaskom na odredišta.

Nije poznato da li je preminuli muškarac bio iz obližnjeg mesta ili je tuda samo slučajno prolazio.

Neslavna statistika

Beograd je, prema statističkim podacima, ali i trvdnjama stručnjaka, na drugom mestu po stopi samoubistava u Srbiji. Više suicida dešava se u našoj zemlji samo u Subotici, ali se ukupan broj građana koji odluče da sebi oduzmu život, i u jednom i drugom gradu stalno povećava. Tako je Srbija na 13. mestu po broju onih koji se reše na ovako stravičan čin.

Statistika još kaže da su samoubistva učestalija u proleće ili u jesen, kao i u vreme praznika. Među samoubicama najviše je osoba između 50 i 70 godina starosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: