Gradonačelnik Pančeva dao ostavku

Gradonačelnik Pančeva Svetozar Gavrilović, koji je na to mesto izabran kao kandidat SPS-a, podneo je ostavku zbog zdravstvenih razloga, prenela je TV Pančevo.

Izvor: Tanjug

Utorak, 21.05.2013.

17:46

Default images

Gavrilović je nakon višemesečnog bolovanja ostavku na mesto gradonačelnika danas predao predsedniku Skupštine Pančeva Predragu Živkoviću, navodeći da su razlozi zdravstvene prirode.

Gavrilović je više meseci odsustvovao sa posla zbog bolesti, saopšteno je iz njegovog kabineta.

U Pančevu je na vlasti koalicija koju čine SNS, zatim SPS sa SDPS-om, Jedinstvenom Srbijom i PUPS-om, kao i DSS i URS, ali vladajuća većina do sada nije uspela da postigne dogovor o imenu kandidata za novog gradonačelnika.

Kako prenosi TV Pančevo, SPS insistira na tome da to bude Zoran Malobabić, koji je nedavno izabran i za direktora JKP Higijena, pozivajući se na koalicioni sporazum po kojem to mesto pripada njima.

Naprednjaci, s druge strane, kažu da je vreme da oni preuzmu tu funkciju kao najveća stranka u vladajućoj koaliciji, uz napomenu da upravo dosadašnje iskustvo sa gradonačelnikom od formiranja vlasti to potvrđuje.

Kandidat SNS-a za gradonačelnika je Pavle Radanov, trenutno zamenik direktora JKP Zelenilo.

Rok za izbor novog gradonačelnika, koji mora biti iz redova odbornika, je 30 dana od dana podnošenja ostavke ili će biti raspisani novi lokalni izbori.

Pošto su na predlog gradonačelnika izabrani i njegov zamenik i članovi Gradskog veća, smatra se da su i oni u ostavci, ali po Zakonu oni obavljaju dužnost do izbora novih organa.

Novi gradonačelnik može predložiti iste ljude koji sada obavljaju te funkcije, ali se o tome mora ponovo izjašnjavati lokalni parlament.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: