Bomba ispod auta obračun mafija?

Postavljena bomba ispod automobila u nedelju uveče na Novom Beogradu ima "potpis" crnogorskih ili albanskih kriminalaca, pišu Novosti.

Izvor: Veèernje novosti

Ponedeljak, 20.05.2013.

22:49

Default images

Policija intenzivno traga za osobom koja je u nedelju podmetnula eksplozivnu napravu ispod automobila "golf 5" u Ulici trešnjinog cveta na Novom Beogradu, ali počinilac još nije otkriven.

Vozilo je u vlasništvu Aleksandra Stankovića, a prema nezvaničnim informacijama iz MUP, bomba je delo neke kriminalne narko-grupe. Činjenica da se sve odigralo nedaleko od stana u kojem živi ministar finansija Mlađan Dinkić i gde je pre živeo predsednik Srbije Tomislav Nikolić najverovatnije je slučajnost.

"Postavljanje bombi ispod automobila je način obračunavanja crnogorske i albanske mafije, pa je izvesno da krivce treba tražiti prvo u tim krugovima", objašnjava kriminolog Zlatko Nikolić. "Bosanski i srpski kriminalci najčešće koriste vatreno oružije za likvidaciju i to iz automobila u pokretu. Naravno, uvek ima izuzetaka".

Inače, bombu je u nedelju oko 17 časova primetio vlasnik automobila Aleksandar Stanković, jer su ispod vozila virile čudne žice. Pozvao je policiju, koja je poslala kontradiverzione ekipe. Automobil je prebačen na poligon u Bubanj potok, gde je naprava oko 18 časova bezbedno uništena.

Iako policija nije zvanično saopštila koji tip bombe je bio postavljen, sumnja se da je u pitanju plastični eksploziv, takozvani C4.

To što se bomba nalazila nedaleko od pametne zgrade u kojoj trenutno živi ministar Mlađan Dinkić je najverovatnije slučajnost, ali i propust bezbednosnih službi.

"Neko bi morao da se pozabavi činjenicom da je narušena bezbednost najvišeg vrha srpske vlasti, jer je neko neometano postavio eksploziv ispod automobila", smatra Zlatko Nikolić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: