Galenika: 7 osumnjičenih u pritvoru

Specijalni sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana za bivšeg generalnog direktora Galenike Nenada Ognjenovića i još šestoro njegovih saradnika.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.05.2013.

17:34

Default images

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević rekao je za B92 da je sudija za prethodni postupak, na predlog Tužilaštva, pritvor do 30 dana, osim Ognjenoviću, odredio i Miodragu Jeremiću, Goranu Orliću, Draganu Pavloviću, Željku Jovoviću, Ljubici Prici i Milanu Vladoviću.

Sudija nije prihvatio predlog za pritvor Željku Birmančeviću, tako da će se on braniti sa slobode, dok o predlogu za pritvor Dragoljubu Vučićeviću nije doneo odluku jer je u bekstvu, naveo je tužilac.

Pritvor nije određen ni Radoslavu Sekuliću jer je u bolnici, a protiv njega se inače vodi istraga u predmetu "Agrobanka".

Ranije danas tužilac je rekao Tanjugu da je Tužilaštvo donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv 10 osumnjičenih za zloupotrebe u "Galenici".

On je ukazao da su naredbom o sprovođenju istrage obuhvaćeni Nenad Ognjenović, Dragoljub Vučićević, Radoslav Sekulić, Miograg Jeremić, Dragan Pavlović, Goran Orlić, Željko Jojović, Ljubica Prica i Milan Vladović zbog sumnje da su kao saizvršioci izvršili krivično delo zloupotrebe položaja odgovornog lica.

Naredba o sprovođenju istrage je doneta i za Željka Birmančevića, kome se na teret stavlja izvršenje krivičnog dela falsifikovanje službene isprave, dodao je Radisavljević.

Pored toga, Jeremić i Pavlović se terete i za pranje novca, dok se Vladović tereti i za poresku utaju.

Osam osumnjičenih uhapšeno je u subotu zbog sumnje da su izvršili zloupotrebe u "Galenici" kojima je ta kompanija oštećena za 12 miliona evra. Istraga se nastavlja, jer se procenjuje da su ukupni gubici Galenike veći od 100 miliona evra.

Tužilaštvo za organizovani kriminal tražiće od Švajcarske dokumentaciju o tome na čijim računima u inostranstvu su završili milioni iz Galenike, piše "Blic".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: