URS: Paralelna realnost Đilasa i DS

URS ocenili su da DS i lider Dragan Ðilas, iz straha od gubitka vlasti stvaraju paralelnu realnost dajući marketinške izjave i optužujući druge za svoj nerad

Izvor: B92

Nedelja, 19.05.2013.

22:17

Default images

Iz URS-a istovremeno navode da od prošlogodišnjih izbora nijedan novi projekat u Beogradu nije pokrenut.

"Svi projekti od kapitalnog značaja za Beograd, počev od mostova pa nadalje, pokrenuti su u vreme mandata bivšeg gradonačelnika Nenada Bogdanovića", saopštio je URS odgovarajući na Ðilasove tvrdnje da lider URS-a Mlađan Dinkić nije kompetentan da govori o lokalnim temama.

Pitajući DS, zašto ne raspišu izbore ako su sigurni u svoje rezultate i snagu, URS u saopštenju navodi da su rezultati važniji od marketinga, a da "stalno slušamo prazna objašnjenja kako su drugi krivi za sve i svi drugi odgovorni''''.

URS ocenjuje da je iza ovakvih izjava i ''histeričnih napada očigledan strah od gubitka vlasti''.

URS u saopštenju pita DS i zašto se svakodnevno ta stranka bavi URS-om, ako smatra da su ''mali i minorni'' .

Prema tvrdnjama URS-a ''svakodnevni prelasci iz DS u URS jasno pokazuju da ljudi prepoznaju ko radi, a ko se bavi marketingom i lažima".

URS ocenjuje i da je za kratko vreme ta partija uradila više nego vlada DS-a za četiri godine.

"Spasili smo državu bankrota, vraćamo dugove koje su drugi napravili, doveli smo Fijat, Boš, Juru...A most Zemun-Borča, kojim se Ðilas marketinški kiti, sa Kinezima je dogovorio niko drugi do Verica Kalanović i Dinkić, uz političku podršku Borisa Tadića", dodaje URS u saopštenju.

URS konstatuje da "situacija u zemlji nije laka i da ima mnogo nezaposlenih, živi se teško''i dodaje da ''to zna, jer regioni, sa narodom, a ne u kabinetima''.

''Mi rešavamo probleme, pa i one probleme koje su drugi napravili. To nam je prioritet i zadatak. Ne pokušavamo pritom da lažiramo podatke. Mi ćemo dati sve od sebe da zaustavimo rast nezaposlenih i obezbedimo jednake šanse za sve ljude i sve regione. To ćemo i ostvariti", zaključuje URS saopštenju.

Gradonačelnik Beograda Ðilas rekao je ranije danas da lider URS-a Mlađan Dinkić nije kompetentan da govori o lokalnim temama, što, kako je naveo, pokazuje i činjenica da na izborima u Beogradu nije uspeo da osvoji ni tri odsto glasova.

Reagujući na tvrdnje Dinkića u vezi sa situacijom u Beogradu, Ðilas je u saopštenju naveo da Dinkić "kažnjava Beograđane uzimajući im samo ove godine više od 100 miliona evra koje onda troši na svoje stranačke projekte".

"Most na Dunavu je projekat koji realizuje grad Beograd, a republički je samo po tome što se na njemu slikaju republički funkcioneri. Kako se gradilo i gradi u Beogradu, a kako u Srbiji, lako se zaključi kada se pogleda šta je napravljeno u glavnom gradu, a šta u Republici u prethodne četiri godine", naveo je Ðilas u saopštenju gradske Službe za informisanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: