"Danilović obuzdavao prijatelja"

Supruga proslavljenog košarkaša Predraga Danilovića, Svetlana, kaže da incident koji se desio nikako ne može da se smatra kafanskom svađom među prijateljima.

Izvor: B92

Nedelja, 19.05.2013.

20:50

Default images

Nakon razgovora sa Sašom, kontakta sa zvaničnicima policije, Hitne pomoći, očevicima, prijateljima i ljudima koji su bili prisutni te večeri u Kafanici, ustanovljeno je da je mnogo neistina, ružnih stvari izneseno i dosta toga nije rečeno kako treba o tome šta se zapravo dogodilo, navodi njegova žena u saopštenju.

Bivši reprezentativac je, prema njenim rečima, pokušao da obuzda svog prijatelja Branka Filipovića koji je u jednom trenutku večeri postao agresivan prema svojoj devojci Sanji.

"Saša je primetio da situacija može da se otrgne kontroli, da verbalna agresija prema njoj eventualno može da preraste u veći problem, rekao joj je da je bolje ode, što je ona i učinila. Tada je došlo do prvog incidenta. Saša je pokušao da smiri Branka, kao i čitavu situaciju i tada je zadobio prvu ranu na čelu", navodi se u saopštenju Danilovićeve supruge.

Ona je potvrdila da je Danilović, pri prvom dolasku ekipe Hitne pomoći, rekao da je sve u redu, ali je negirala da je bilo kome pretio oružjem ili sukobom.

"Nastavak nemilog događaja usledio je kada se učinilo da se sve ipak završilo i kada je Saša želeo da se uveri da je sve u redu, kako bi se mirno razišli. Sukob je nastavljen, a završen je na taj način na koji se završio, njihovim fizičkim obračunom koji Saša nije inicirao, već je pokušavao da obuzda svog prijatelja", navela je Danilovićeva.

Ona je dodala i da Filipoviću to nije prvi incident u lokalu "Kafanica" u Koštunjaku čiji je vlasnik, kao i da je njen suprug do sada jedini uspevao da ga smiri.

"Saša se nadao da će i te večeri uspeti, smatrajući da Filipović neće napraviti veći problem u njegovom društvu, ali eto kad tad je to očigledno moralo i da se desi, nažalost. To je jedina istinita priča koja se dogodila, za koju nikako ne smatramo da je bila kafanska svađa među prijateljima", ističe se u saopštenju.

Ona je negirala i da je Filipović posle incidenta posetio njenog supruga u bolnici i navela da je zvao neke prijatelje kako bi "izvidio situaciju".

"Zahvaljujemo zaista velikom broju naših prijatelja, koji i dalje zovu i brinu se za Sašino zdravstveno stanje. On je stabilno i dobro se oporavlja, što je zapravo i najvažnije“, rekla je Svetlana Danilović.

Danilović je povređen pretprošle noći kada je uboden nožem u "Kafanici" u Košutnjaku, a juče su proslavljenog košarkaša u Urgentnom centru posetili premijer Ivica Dačić, prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, ministarka omladine i sporta Alisa Marić.

Vujošević: Danilović nije ovo zaslužio

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević izrazio je nezadovoljstvo izveštavanjem medija o incidentu sa prijateljem koji je doživeo predsednik tog kluba Predrag Danilović i pozvao udruženja novinara da se time pozabave.

"Danilović nije zaslužio ovakav medijski tretman jer je on čovek i košarkaš koji je zadužio zemlju rezultatima koje je ostvario", rekao je Vujošević.

"Niko nije srećan zbog nesreće koja se dogodila Daniloviću", rekao je Vujošević i dodao da "nema smisla provlačiti čoveka kroz blato". Vujošević je pozvao udruženja novinara, da se pozabave načinom na koji je pisano o Daniloviću "ako znaju šta je moral".

"Danilović je u Urgentni cnetar došao u teškom stanju, ko može da tvrdi da li je bio pijan ili nije, što je tema nekih medija", kazao je on. Vujoševic je takodje zamerio pojedinim političarima na neodmernim izjavama koje su potom pogrešno impretirene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

92 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: