Đilas: Dinkić nije kompetentan

Gradonačelnik Beograda i predsednik DS-a Dragan Đilas odbacio je ocenu lidera URS i ministra Mlađana Dinkića da vlast u glavnom gradu radi loše.

Izvor: B92

Nedelja, 19.05.2013.

17:17

Default images

Đilas je uzvratio tvrdnjom da je Dinkić od Beograđana samo ove godine uzeo više od 100 miliona evra za "svoje stranačke projekte".

"Koliko je Mlađan Dinkić kompetentan da govori o lokalnim temama, pokazuje činjenica da na izborima u Beogradu nije uspeo da osvoji ni tri odsto glasova. Da ima imalo morala, ne bih ni reč progovorio o glavnom gradu", rekao je Đilas u stranačkom saopštenju reagujući na Dinkićevu izjavu u govoru na sednici URS-a.

Đilas je rekao da Dinkić nije njegov problem, već problem premijera i vicepremijera, Ivice Dačića i Aleksandra Vučića "koji s takvim čovekom sede u Vladi, dok on uništava ekonomiju ove zemlje".

"Most na Dunavu je projekat koji realizuje Grad Beograd, a republički je samo po tome što se na njemu slikaju republički funkcioneri. Kako se gradilo i gradi u Beogradu, a kako u Srbiji, lako se zaključi kada se pogleda šta je napravljeno u glavnom gradu, a šta u Republici u prethodne četiri godine", ocenjuje gradonačelnik Beograda.

Đilas je ocenio da je Dinkić odgovoran za to što se Srbija za šest meseci zadužila više od četiri milijarde evra i što je broj nezaposlenih veći od milion.

"Ova zemlja se zahvaljujući Mlađanu Dinkiću za šest meseci zadužila preko 4 milijarde evra, imamo preko milion nezaposlenih, ogroman budžetski deficit i posrnulu privredu o čemu govore i MMF i biznismeni i od ministra ekonomije nam trebaju odgovori kako će ovi problemi biti rešeni. Ako to ne zna, onda bi najbolje bilo da se povuče i mesto prepusti nekome ko će nagomilane probleme rešavati kako bi se promenila katastrofalna ekonomska situacija u kojoj se danas Srbija nalazi", rekao je Đilas.

Dinkić je ranije danas zatražio vanredne izbore u Beograd i Vojvodine navodeći da su mnogi projekti, poput izgradnje mosta na Savi kod Ade Ciganlije, dogovoreni u vreme mandata Nenada Bogdanovića.

"U Beogradu nema organizovanog saobraćaja, nema razvijene informacione tehnologije, a nisu rešeni ni komunalni problemi i to sve treba menjati", rekao je Dinkić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: