Dodik: Stranci kažnjavaju Srbiju

Stranci na Kosovu uporno kažanjavaju i potcenjuju srpsku državnost i srpski narod u celini, ocenio je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Izvor: Tanjug

Subota, 18.05.2013.

21:27

Default images

"I kada nije bilo realnog osnova oni su to činili i kada su podržali nezavisnost Kosova govorili su da Albanci i Srbi ne mogu zajedno i da Kosovo mora da se odvoji, a sada narod sa severa Kosova guraju u neku vrstu priče jedinstvenog Kosova, ili integrisanog kako kažu", rekao je Dodik novinarima u Viminacijumu.

Na taj način, dodao je, izlažu Srbiju i značajnim problemima, pritiskajući je i tražeći od nje razne ustupke i nudeći joj neka daleka obećanja.

Činjenica da je ovde rođen značajan broj imereratora koji su promovisali i stvarali vrednost tog vremena i civilizacije govori i o značaju teritorije Srbije, smatra Dodik.

"Srbija je danas sigurno veoma važna država u komunikaciji balkanskih zemalja , ali treba da gledamo i da jačamo njeno pozicioniranje", zaključio je on.

U okviru državnog programa obeležavanja 17 vekova Milanskog edikta, predsednik Tomislav Nikolić je večeras u prisustvu brojnih zvanica, predstavnika diplomatskog kora i posetilaca, u rimskoj vili Arheološkog parka Viminacijum svečano otvorio izložbu "Konstantnin Veliki i Milanski edikt 313".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: