Zajedno protiv nasilja u sportu

Konačna Strategija za borbu protiv nasilja u sportu u okviru zakonskih ovlašćenja predviđa mogućnost izricanja mera izgrednicima na licu mesta, kaže Odalović.

Izvor: B92

Subota, 18.05.2013.

19:58

Default images

Izricanje mera na licu mesta za izgrednike nereda na sportskim događajima, veća odgovornost organizatora i klubova, specijalna obuka sudova i policije neke su od mera koje predviđa konačna verzija Strategije za borbu protiv nasilja u sportu, izjavio je za RTS šef tima za izradu te strategije i generalni sekretar Vlade Srbije Veljko Odalović.

Prema rečima Odalovića, Strategija predviđa da svi dele odgovornost jer je reč o inegrisanoj borbi pa će i odgovornost klubova biti veća kada je reč o dešavanjima na terenu i oko njega.

Strategija predviđa mere u okviru Zakona o sportu i Zakona o privatnom obezbeđenju, ali je za njenu implementaciju značajna i uloga obrazovnih ustanova i medija, rekao je Odalović.

Govoreći o primeni sporazuma s Prištinom Veljko Odalović smatra da će se na sastanku premijera Srbije i Kosova Ivice Dačića i Hašima Tačija, koji je planiran za 21. maj, napraviti pomak, i da će Ketron Ešton i dalje biti garant da se briselski sporazum neće menjati niti dovesti u bilo kakvo pitanje.

''Nemamo nijednu dilemu da plan treba da bude implementiran, ali hoćemo da se slovo i duh sporazuma koji je potpisan poštuje, da se prioriteti postave onako kako su i definisani, da se ne zamenjuju i ne deformišu u hodu i da nam se ne nameću rešenja koja nisu napisana u osnovnom sporazumu'', rekao je Odalović.

Beogradska policija uhapsila je danas više od 90 navijača Partizana i Crvene zvezde, kao i nekoliko stranaca, zbog više tuča koje su se dogodile pre početka derbija.

Na stadionu u Humskoj Partizan i Crvena zvezda igraju 144. večiti derbi. Tok ovog meča, iz minuta u minut, možete pratiti na našim sportskim stranama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: