104 hapšenja pre i posle derbija

Policija je pre, za vreme i posle utakmice fudbalera Partizana i Crvene zvezde, zbog raznih incidenata, privela 104 osobe, rečeno jeTanjugu u MUP-u.

Izvor: Beta, Tanjug

Subota, 18.05.2013.

19:54

Default images

Oduzeto je više komada navijačkih baklji, "topovskih udara", "molotovljevih koktela", kao i metalnih i drvenih palica, navode u MUP-u.

Protiv 45 osoba biće podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka, dok će njih 20 u skraćenom postupku biti dovedeni kod sudije za prekršaje.

Među privedenim osobama je devet maloletnika i 25 stranih državljana - 20 iz BiH, kao i četiri Rusa i jedan Grk.

"Ukupno 20 osoba obratilo se u toku večeri Urgentnom centru radi pružanja lekarske pomoći. Kod šest osoba su konstatovane lakše telesne povrede, a kod ostalih je utvrđivanje stepena povrede u toku. Jedan pripadnik Policijske brigade je povređen, ali se još ne zna težine povrede", rečeno je u Birou MUP-a za saradnju sa medijima.

Kako je agenciji Beta rečeno u MUP-u Srbije, prva veća tuča dogodila se posle 15 sati kod Osnovne škole "Darinka Radović" u naselju Železnik. U toj tuči privedeno je 20 navijača, među kojima i četiri Rusa i jedan Grk.

Nakon te tuče, dve osobe su zatražile pomoć u Urgentnom centru, ali policija nema uvid u stepen njihovih povreda.

Na sasvim drugom kraju Beograda, na Pančevačkom putu, kod kafane Mali raj, došlo je do još jedne tuče navijača Partizana i Crvene zvezde nakon koje je privedeno još 19 ljudi. Takođe se navodi da je kod uhapšenih pronađeno više navijačkih baklji, dva noža i određena količina narkotika, a da je u intervencijama oštećeno i jedno policijsko vozilo.

U MUP-u je potvrđeno da je kod stadiona Partizana, prilikom dolaska autobusa sa igračima crno-belih, ka vozilu poletelo više kamenica i flaša, što je izazvalo reakciju navijača Partizana koji su se nalazili u blizini.

Policija je intervenisala i sprečila eskalaciju tuče.

Prilikom udaljenja navijača koji nisu imali karte ispred severne tribine stadiona lakše su oštećena četiri parkirana vozila, od kojih je jedno policijsko.

Navijači Partizana su pre utakmice oštetili jedan autobus Gradskog saobraćajnog preduzeća na liniji 17, dok je u Bulevaru Aleksandra Karađorđevića slomljeno vetrobransko staklo na trolejbusu broj 40.

Incidenti su se nastavili i tokom same utakmice. Navijači Partizana potukli su se na južnoj tribini stadiona i tuča je trajala nekoliko minuta dok nije došao kordon policije.

Huligani na tribini su se tukli nekoliko minuta, palili su baklje i gađali se, a to je sve trajalo oko pet minuta, dok ih nije razdvojio kordon policije, ali je onda koškanje nastavljeno i preko policajaca.

Po završetku utakmice, navijači Crvene zvezde zapalili su neutvrđeni broj stolica na tribini, koje su ugašene intervencijom vatrogasaca.

Za vreme utakmice korišćen je veliki broj pirotehničkih sredstava, što je u jednom trenutku izazvalo i kraći prekid meča.

A šef tima za izradu Strategije za borbu protiv nasilja u sportu Veljko Odalović izjavio je nešto ranije danas da je konačna verzija te strategije predviđa novine kao što su: mogućnost izricanja mera izgrednicima na licu mesta, veću odgovornost organizatora i klubova, ali i specijalnu obuku sudova i policije.

U derbi meču 28. kola Superlige Srbije fudbaleri Partizana pobedili su Crvenu zvezdu sa 1:0, golom Miloša Jojića u 90. minutu utakmice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

91 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: