Tužba zbog poređenja sa Asadom

Turski premijer Redžep Tajip Erdogan podneće tužbu protiv lidera opozicije Kemala Kiličdaroglua jer ga je uporedio sa sirijskim predsednikom Bašarom Asadom.

Izvor: Tanjug

Subota, 18.05.2013.

17:54

Default images

"Nećemo nikome dozvoliti da premijera Turske naziva 'ubicom'. To pitanje sam već prosledio mojim advokatima", rekao je Erdogan tokom posete Vašingtonu, prenosi list Vatan.

Kiličdaroglu, lider Republikanske narodne partije, kazao je u sredu da nema razlike između Erdogana i Asada. On je optužio turskog premijera da je odgovoran za pogibiju 51 osobe u turskom gradu Rejhanli u blizini granice sa Sirijom.

"Ubica 51 osobe koje su poginule u Rejhanli je Redžep Tajip Erdogan. On je za to odgovoran", rekao je novinarima Kiličdaroglu tokom posete Briselu, preneo je AFP.

Turska je uhapsila jednog od glavnih osumnjičenih za eksplozije dva automobila-bombe prošlog vikenda, u kojima je poginula najmanje 51 osoba u turskom gradu Rejhanli u blizini granice sa Sirijom, saopštio je juče guverner turske provincije Hataj Dželaletin Lekesiz.

"Uhvatili smo jednog od glavnih aktera koji su učestvovali u tom incidentu", rekao je Lekesiz i dodao da su još najviše dvojica glavnih učesnika na slobodi.

Do sada su u vezi sa ovim napadima uhapšene četiri osobe koje su u pritvoru, dok su još četvorica puštena na slobodu do suđenja.

Ti bombaški napadi, izvedeni u subotu u Rejhanliju, gradu u kojem je utočište našlo više od 300.000 sirijskih izbeglica, podstakli su strahove od širenja sirijskog građanskog rata na susedne zemlje.

Ankara je okrivila sirijski režim za te napade i u nedelju saopštila da je Damask "prešao crvenu liniju", zbog čega je Turska rezervisala pravo da kao odgovor "preduzme svaku vrstu mera".

Svi osumnjičeni su turski državljani koje, kako se veruje, podržava sirijska vlada, ali je Damask odbacio optužbe za umešanost i ponudio sprovodnjenje zajedničke istrage.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: