Uhvaćeni posle bekstva iz zatvora

Švajcarska policija uhvatila je dvojicu od pet zatvorenika koji su juče izveli dramatično bekstvo iz zatvora, saopštili su zvaničnici.

Izvor: Tanjug

Sreda, 15.05.2013.

21:56

Default images

Policija u kantonu Vo, na jugozapadu zemlje, saopštila je da je uhapsila dvojicu begunaca, 34-godišnjeg državljanina Albanije, kao i 22-godišnjeg Albanca sa Kosova, prenosi AFP.

Pored njih uhapšena su i dvojica njihovih pomagača, obojica srpski državljani.

Dvojica begunaca su uhapšeni u jednom stanu u predgrađu Lozane gde je uhvaćen i njihov pomagač, srpski državljanin, dok je drugi Srbin za koga se veruje da je pomagao u bekstvu uhapšen u centralnom kantonu Lucern, saopštila je policija, navodi AFP.

U akciji hvatanja begunaca i njihovih pomagača učestvovalo je 80 policajaca.

U bekstvu su i dalje 47-godišnji Francuz i 45-godišnji Srbin koji su članovi bande Pink Panter. U bekstvu je takođe i 31-godišnji Bosanac, saopštila je policija.

Francuz, Albanac, Bosanac, Albanac sa Kosova i Srbin izveli su juče spektakularno bekstvo iz švajcarskog zatvora za samo pet minuta uz pomoć oružja koje su im dostavili saučesnici spolja da bi pretili čuvarima i drugim zatvorenicima pre nego što su preskočili zid zatvora i nestali.

Begunci su se juče ujutru u 10:20 sati nalazili u dvorištu zatvora Bua-Merme u predgrađu Lozane sa još 30 zatvorenika kada su se tri maskirana saučesnika merdevinama popela na zid ograde i u dvorište ubacila torbu sa oružjem i drugim predmetima, prenosi AFP.

Petorica begunaca su zgrabili pištolj iz torbe, preteći njime drugim zatvorenicima i čuvarima i poprskali ih nekim sprejem kako bi uz pomoć klešta izvađenih iz torbe napravili rupu u ogradi koja ih je razdvajala od zida. Zatim su se popeli uz zid merdevinama koje su im doneli saučesnici, saopštila je policija.

Šesti zatvorenik je pokušao da krene za njima, ali su čuvari uspeli da ga spreče u nameri da se popne uz merdevine.

Begunci i njihovi saučesnici su pobegli sa lica mesta u dva vozila.

"Čitava operacija, koja je bila izuzetno dobro organizovana, trajala je manje od pet minuta", navela je policija.

Francuz (47) je služio kaznu zbog pljačke i krivičnih dela koja se odnose na narkotike i oružje, Albanac (34) zbog prekršaja koja se odnose na drogu, a Bosanac (31) i Albanac sa Kosova(22) zbog krađe.

Policija je potvrdila da je Srbin (45) osuđeni pripadnik kriminalne grupe "Pink Panter".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: