LDP se reformiše

Gradski odbor LDP u Beogradu održaće izbornu skupštinu 25. maja, a kandidat za novog predsednika LDP u prestonici je Mladen Bašić, saznaje Danas.

Izvor: B92

Sreda, 15.05.2013.

20:15

Default images

Mladen Bašić je dugogodišnji šef informativne službe i portparol Liberalno-demokratske partije.

Ovo je samo jedan od koraka u reformisanju strukture LDP, a naredni bi trebalo da bude 23. juna, za kada je planirana redovna izborna skupština na nivou cele stranke, potvrdio je za Danas predsednik LDP Čedomir Jovanović.

Mladen Bašić, po profesiji novinar, za svoju kandidaturu ima podršku Predsedništva LDP, ali i mnogih članova stranke, kojih je oko 15.000 na teritoriji prestonice. Ipak, još nije poznato da li će biti jedini kandidat, s obzirom na to da proces nominacija traje do 18. maja. Novog šefa beogradskog LDP biraće oko 400 delegata.

Čedomir Jovanović u razgovoru za Danas naglašava da Bašić pripada generaciji mladih ljudi koja je 2005. godine stvarala LDP i bukvalno odrastala uz njega.

"Došlo je vreme da ta generacija konačno zakorači na političku scenu i to želimo da uradimo prvo kroz Gradski odbor u Beogradu. To su mladi, perfektno obrazovani, profesionalno i privatno ostvareni i sazreli ljudi. Od početka su u LDP, stvarali su ga i odrastali s njim. Godinama su ostali verni stranci, iako su bili u drugom ili trećem planu, jer nisu želeli da se bore za svoj status, već su radili na sebi, strpljivo čekajući šansu da i u politici dokažu svoje ideje i sposobnosti. Ispred njih su u LDP bili neki javnosti poznatiji ljudi, što je tada imalo neko svoje opravdanje. Ali, nakon izbora u maju 2012, došlo je novo vreme, novi izazovi. Vreme je da se i LDP menja, a veliku ulogu u toj našoj transformaciji imaće upravo ta nova generacija“, kaže Jovanović.

Kao primer dolaska svežih snaga na velika vrata u LDP, Jovanović naglašava primer Bojana Đurića, aktuelnog narodnog poslanika, člana stranačkog Predsedništva i nosioca izborne liste u Zemunu. "Bojan je sjajan primer kako mlad, vredan, ambiciozan i sposoban čovek, svojim kvalitetima i uz podršku stranačke infrastrukture, može za relativno kratko vreme da postane prepoznatljivo lice za najširu javnost“, kaže Jovanović.

LDP je na gradskim izborima u Beogradu, u maju prošle godine, završio ispod cenzusa, dok je ušao u lokalnu vlast u centralnim opštinama u prestonici. Zbog toga je ubacivanje „sveže krvi“ u političku utakmicu posebno važno, a dodatnu težinu nose i za sada samo nezvanične najave gradskih izbora na jesen, piše list Danas.

"U toj situaciji, kada s jedne strane iz SNS imate Nebojšu Stefanovića, Vučićevog kadra bez ikakve samostalnosti i autoriteta, a s druge strane potpuno rasturenu DS, čiji su birači dezorijentisani i koje je ta stranka prepustila apatiji i praktično ih se odrekla, ova nova generacija u LDP, s Mladenom Bašićem na čelu, ima težak zadatak, ali i šansu da zablista“, ističe Čedomir Jovanović, uz zaključak da je došlo vreme da LDP, iz stranke koja zagovara prave vrednosti i ideje koje se po pravilu potvrde u praksi, postane organizacija koja efikasno i vredno radi da te ideje sama ostvari.

Poseban odnos

I pored toga što su u stranačkoj hijerarhiji godinama bili u drugom planu, predstavnici nove političke generacije u LDP, koji su u stranci od osnivanja, sve to vreme su sa Čedomirom Jovanovićem imali specifičan odnos.

Malo je poznato da se Jovanović u komunikaciji sa gotovo svim članovima Predsedništva LDP služi persiranjem, dok je sa ovim mladim ljudima „na ti“, kao i oni s njim. Ovo je, kažu u ovoj partiji, dokaz posebne bliskosti i međusobne odanosti koja tu postoji, što je kod nekih „uglednijih“ članova stranke čak izazivalo ljubomoru, piše Danas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: