I dalje čuvaju Tadića i Šutanovca

Rok za obezbeđenje nekadašnjeg predsednika Tadića, ministara Šutanovca i Malovićeve je produžen posle bezbednosnih procena, pišu Novosti.

Izvor: Veèernje novosti

Utorak, 14.05.2013.

21:16

Default images

Iako je zakonski rok za obezbeđenje svih bivših funkcionera istekao, nekadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića, ministra odbrane Dragana Šutanovca i ministra pravde Snežanu Malović i dalje čuvaju telohranitelji.

Dvojcu iz Cvetkovićeve vlade pravo na službenu zaštitu isteklo je krajem januara, ali su bezbednosne procene rekle da ih "prstenovi“ okružuju još šest meseci.

Isto produženje dobio je i bivši šef države, ali njemu je taj rok počeo da teče 5. aprila, pošto se tad navršila godina otkako je napustio predsedničku fotelju. "Odluku o produženju pratnje telehranitelja donosi MUP ukoliko proceni da je bezbednost bivših funkcionera i dalje ugrožena. Po zakonu pravo na obezbeđenje imaju predsednik, premijer, ministri odbrane i policije, ali i ostali za koje policija proceni da im je potrebna", kaže za Novosti Milivoje Mihajlović, šef Vladine kancelarije za saradnju s medijima.

Inače, u Srbiji više od 60 ljudi ima službenu pratnju. Najveći deo njih čuva Uprava za obezbeđenje ličnosti MUP. Njihovi bezbednjaci, kojih je oko 1.300, zaduženi su i za predsednika Srbije Tomislava Nikolića, premijera Ivicu Dačića, predsednika Skupštine Nebojšu Stefanovića, ministre...

U ovoj grupi nije prvi potpredsednik i ministar odbrane Aleksandar Vučić, o kome brinu „Kobre“, koje su zadužene i za načelnika Generalštaba Ljubišu Dikovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: