Lideri Srbije i BiH kod Gula

Predsednik Turske priredio je večeru u čast predsednika Srbije Tomislava Nikolića i članova Predsedništva BiH - Radmanovića, Izetbegovića i Komšića.

Izvor: Beta

Utorak, 14.05.2013.

20:28

Default images

Uoči sutrašnjeg trilaterang sastanka u Anakri, turski predsednik Abdulah Gul večeras je bio domaćin učesnicama samita – Tomislavu Nikoliću, Barkiru Izetbegoviću, Željku Komšiću i Nebojši Radmanoviću - u predsedičkoj palati Čankaj, objavljeno je na sajtu predsesdnika Turske.

Danas, prvog dana samita, ministri trgovine i ekonomije Srbije, BiH i Turske potpisali su u Ankari Protokol o formiranju trojnog trgovinskog komiteta tri zemlje radi razvoja ekonomske saradnje u svim oblastima.

Sutra će lideri tri zemlje razgovarati o daljoj saradnji i aktuelnim pitanjima, a po završetku trilateralnog sastanka slede bilateralni razgovori lidera.

U intervjuu za sarajevski list "Oslobođenje" Gul je rekao da će Turska nastaviti da pomaže normalizaciju odnosa BiH i Srbije, što uključuje i trilateralne sastanke na nivou šefova država i ministara spoljnih poslova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: