Dačić i Tači 21. maja u Briselu

Visoka predstavnica EU Ketrin Ešton pozvala je premijere Srbije i Kosova, Ivicu Dačića i Hašima Tačija, na sastanak o sprovođenju sporazuma, 21. maja u Briselu.

Izvor: B92, Beta

Utorak, 14.05.2013.

18:19

Default images

Portparolka Eštonove Maja Kocijančić je za B92 potvrdila da je visoka predstavnica EU Ketrin Ešton uputila poziv premijerima Srbije i Kosova za novi sastanak.

"Na njemu će razgovarati o koracima koji su potrebni za implementaciju dogovora iz aprila. Brza implementacija ovog dogovora je ključna i gospođa Ešton se raduje što će sledeće sedmice moći da o tome razgovara sa dvojicom premijera“, rekla je Kocijančičeva za Radio B92.

Dačić i Tači parafirali su 19. aprila u Briselu sporazum o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

Međutim, nakon toga, dva sastanka radnih grupa za sprovođenje sporazuma su propala, a dve stane su se međusobno optuživale za neuspeh tih razgovora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: