Ukradeno 200.000 evra iz zida kuće

Uhapšen osumnjičeni za najveću pljačku u istoriji Kuršumlije, u kojoj je 200.000 evra ukaredno iz zida porodične kuće.

Izvor: B92, Beta

Utorak, 14.05.2013.

14:52

Default images

Pripadnici kuršumlijske policije danas su uhapsili Hamdiju Retkocerija (48) zbog sumnje da je pre tri meseca organizvao pljačku u kojoj je Vukoju Milosavljeviću (60) iz Prolom banje ukradeno 200.000 evra.

Kradja 200.000 evra je najveća pljačka u istoriji opštine Kuršumlija.

Novac je bio sakriven u zidu porodične kuće Milosavljevića u Prolom banji.

Prema nezvaničnim informacijama iz izvora bliskih istrazi, Retkoceri je uhapšen na graničnom prelazu Horgoš kada je pokušao da pređe u
Mađarsku. On je u pratanji pripadnika kuršumlijske policije sproveden u stanicu policije u Kuršumliji gde mu je određeno zadržavanje do 48 sati,
posle čega će uz krivičnu prijavu biti sprovoden kod sudije Višeg suda u Prokuplju.

Vukoje Milisavljević rekao je za agenciju Beta da je uštedeo veliku količinu novca od prodaje svoje imovine na Kosovu i izdavanjem smeštaja u Prolom banji. On je istakao da ga je uhapšeni Retkoceri, sa kojim je prijatelj više od 35. godina, savetovao da novac zazida u zidu kuće.

"Štedeo sam novac sa mojom suprugom i čuvao sam ga za stare dane. Tu sam ga sakrio, jer me je Hamdija tako savetovao. On mi je rekao da je to najsigurniji način za čuvanje novca i da i on na taj način čuva novac, što mi je i pokazao", rekao je Milisavljević.

Pre oko tri meseca Milisavljevića je mobilnim telefonim pozvao rođak uhapšenog Retkocerija da hitno dođe u Beograd, što je on i učinio. Iste noći preko amdinistrativnog prelaza Merdare prešla je grupa Albanca sa Kosova zajedno sa Retkocerijem, koji su došli u Prolom banju. Oni su obili ulazna vrata kuće, izvršili premetačinu stvari i razbijali unutrašnje zidove u potrazi za novcem koji su na kraju i pronašli, spakovan u najlon kesama.
Za sobom su ostavili alat kojim su kopali zidove, koji je pronašla policija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: