Španija: Zaplenjeno 12 tona hašiša

Španska policija je zaplenila skoro 12 tona hašiša u industrijskoj zoni u Kordobi, na jugu zemlje.

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.05.2013.

18:48

Default images

Na istom mestu je početkom meseca pronašla 52 tone ove droge, što je rekordna količina zaplenjenih narkotika u Španiji i Evropi.

"Pronađena je droga koja ima slične karakteristike kao i hašiš koji je početkom maja zaplenjen u jednom skladištu u istoj industrijskoj zoni", navodi se u saopštenju policije, prenose francuski mediji.

Pretraživanjem industrijske zone "Torekilja" u Kordobi zaplenjeno je 11.624 tone hašiša, koji se nalazio "u 19 kartonskih i jednoj drvenoj kutiji, slično kao i droga koja je ranije otkrivena", objasnila je policija.

Ukupna količina narkotika zaplenjena u maju u Kordobi veća je od 64 tone, što je "najveća količina hašiša koja je zaplenjena u Španiji otkako je 36 tona iste droge pronađeno u jednom kamionu iz Paname 1996. godine, u severozapadnoj luci Marin", ističe se u saopštenju, a francuski list "Uest Frans" navodi da je to ujedno i evropski rekord.

Policija je dodala da je jedna osoba uhapšena u Sevilji, kao četvrta osumnjičena i privedena u vezi sa ovim slučajem.

Zaplene droge u Kordobi usledile su nakon što je 27. aprila pronađeno 32 tone hašiša u kamionu koji je iz Maroka stigao u luku Alhesiras, takođe na jugu Španije.

Španija je glavna luka za ulazak droge iz Afrike i Latinske Amerike u Evropu i drži evropski rekord kad je reč o zaplenama kokaina i hašiša, navodi AFP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: