Berluskoniju preti zatvor zbog Rubi

Milanski tužioci zatražili su zatvorsku kaznu od šest godina i doživotnu zabranu na javne funkcije za bivšeg premijera Silvija Bersluskonija.

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.05.2013.

17:58

Default images

Tužioci su ovo tražili danas, na suđenju po optužbama da je maloletnici platio za seks i zloupotrebio položaj da to prikrije.

Tužiteljka Ilda Bokasini rekla je tokom završne reči da je maloletnica, Marokanka Karima el Mahrug, poznata kao Rubi, lagala kada je opovrgla da je imala seks sa Berluskonijem (76).

"Nema sumnje da je Rubi imala seks sa optuženim i da je zauzvrat pribavila korist", rekla je Bokasini i dodala da je Marokanka od bivšeg premijera primila 4,5 miliona evra.

Berluskoniju, koji je trenutno poslanik u italijanskom parlamentu, Apelacioni sud je nedavno potvrdio kaznu zatvora od četiri godine zbog poreske prevare, kao i petogodišnju zabranu bavljenja politikom.

Ta kazna ne može da bude sprovedena sve dok ne bude u potpunosti okončan žalbeni postupak. Njegova odbrana najavila je da će se u tom slučaju Berluskoni žaliti višoj instanci - Kasacionom sudu. Suđenje Berluskoniju u seksualnom skandalu bilo je odloženo za više od dva meseca zbog izbora, bolesti oka zbog koje je bivši premijer bio u bolnici i zahteva za izmeštanjem suđenja u drugi sud, što je odbijeno.

Poznat po organizovanju takozvanih bunga-bunga zabava, na koje su pozivane mlade devojke da zabavljaju goste, Berluskonija je tužilaštvo optužilo da je sve to bilo "deo sistema prostitucije organizovanog u svrhu njegovog zadovoljstva".

Tužiteljka Bokasini je navela, takođe, da "nije bilo sumnje" da su organizatori tih zabava znali da je mlada Marokanka, poznata pod nadimkom "Rubi kradljivica srca", u vreme njihovog održavanja bila maloletna.

Stranka Berluskonija, koji je bio primoran da 2011. podnese ostavku na premijersku funkciju pod pritiskom finansijske krize, osvojila je na nedavnim izborima dovoljno mesta u parlamentu da bi postala glavni koalicini partner novog premijera Enrika Lete.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: