Tužilaštvo: Netačni navodi Simovića

Tužilaštvo za organizovani kriminal odbacilo je kao potpuno neistinite i netačne navode iz završne reči optuženog Aleksandra Simovića.

Izvor: B92

Petak, 10.05.2013.

20:11

Default images

Aleksandar Simović je tvrdio da je od njegovog brata Miloša Tužilaštvo za organizovani kriminal "tražilo da optuži Tomislava Nikolića za pozadinu ubistva Zorana Đinđića", a neveo je i da je iz novina pročitao da je licu koje je trebalo da bude optuženo za pozadinu ubistva premijera tužilac rekao da se ne sekira za pozadinu tog ubistva.

Tužilaštvo u današnjem saopštenju ističe da se radi o potpuno neistinitim navodima, jer "u svom radu nikada nije vršilo nezakonit uticaj na učesnike krivičnog postupka u cilju lažnog optuživanja bilo kog lica ili prikrivanja činjenica".

Tužilaštvo je ocenilo da navodi Aleksandra Simovića predstavljaju pokušaj diskreditovanja rada Tužilaštva i pokušaj manipulacije dokazima i činjenicama koje su utvrđene u više do sada okončanih krivičnih postupaka i postupaka koji su u toku.

Aleksandar Simović je u završnoj reči na suđenju povodom optužbi da je izvršio svirepo ubistvo svedoka saradnika Zorana Vukojevića, 3. juna 2006. godine, pričao kako je na njegovog brata Tužilaštvo pokušalo da utiče i da za političku pozadinu ubistva premijera optuži sadašnjeg predsednika Srbije, a tadašnjeg predsednika SNS-a.

Miloš Simović je uhapšen 2010. godine, pošto se posle višegodišnjeg bekstva predao na srpsko-hrvatskoj granici.

Oba brata osuđena su na višedecenijske kazne zbog učešća u ubistvu Đinđića i krivična dela koja su izvršili kao pripadnici Zemunskog klana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: