"NATO se primiče granicama Rusije"

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio da se vojna infrastruktura NATO primiče granicama Rusije, čime Alijansa krši ranije preuzete obaveze.

Izvor: B92

Petak, 10.05.2013.

19:56

Default images

Kada se vojna infrastruktura približava granicama, to uvek izaziva pitanja, rekao je on i istakao da Rusija i Belorusija štite svoje granice.

Lavrov je danas razgovarao sa nemačkim i poljskim kolegama Gidom Vesterveleom i Radoslavom Sikrorskim.

Vojna infrastruktura Alijanse zaista ide ka istoku, ka granicama Rusije, dodao je Lavrov, napominjući da NATO time krši ranije preuzete obaveze, preneo je Itar-Tass.

"Danas sam sa kolegama razgovarao o veoma komplikovanim pitanjijma. Mi se slažemo da Rusija i NATO nisu neprijatelji i da je to ozvaničeno dokumentima koji su usvojeni na visokom nivou. Mi se takodje slažemo da diplomate treba da učine sve što mogu da izgrade poverenje," zaključio je Lavrov.

Trojica ministara sastala su se danas u Varšavi kako bi razgovarali o odnosima Rusije i NATO.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: