Vatikan i SAD o razmeni informacija

Vatikan je danas potpisao ugovor sa američkim Ministarstvom finansija o budućoj razmeni informacija.

Izvor: Beta

Utorak, 07.05.2013.

23:56

Default images

Ugovor je potpisan u sklopu napora Svete stolice da uskladi svoje norme sa internacionalnim normama u sferi pranja novca i borbe protiv terorizma.

To je četvrti takav ugovor kojim Vatikan pokušava da popravi svoju reputaciju u međunarodnim finansijskim krugovima, uzdrmanu posle serije skandala u vezi sa svojim bankama i pranjem novca.

Ugovor su potpisali Rene Brulhart (Rene Bruelhart) iz vatikanske finansijske nadzorne agencije i DŽenifer Šaski Kalveri (Jennifer Shasky Calvery) iz američkog ministarstva finansija.

Monetarni komitet Saveta Evrope, koji procenjuje transparentnost poslovanja Vatikana, konstatovao je svojevremeno da je Sveta stolica ograničena u mogućnosti da podeli informacije o svom finansijskom poslovanju sopstvenim pravilima koja takvu podelu uslovljavaju postojanjem bilateralnih ugovora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: