Lažni Milanović se šalio sa Dodikom

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik bio je "gost" poslednje emisije “U zdrav mozak” RTL-ovog komičara Davora Jurkotića, a toga nije ni bio svestan.

Izvor: Press

Utorak, 07.05.2013.

19:34

Default images

Kabinet predsednika Republike Srpske spojio je bez ikakve provere sa Miloradom Dodikom komičara koji se predstavio kao hrvatski premijer Milanović.

Davor Jurkotić je pozvao Dodikov kabinet, tvrdeći da zove u ime hrvatskog premijera Zorana Milanovića, a sekretarice su ga ljubazno prespojile sa predsednikom RS-a.

Raspoloženi Dodik hvaleći se da uživa u lepom vremenu, ponudio je navodnom premijeru Hrvatske da mu bude domaćin i da ga ugosti na porodičnom imanju.

Davor je glumeći Milanovića zatražio od Dodika da mu ispeče prase i da mi mogao da mu pokaže noćni život u BiH, a Dodik se složio.

Pri kraju razgovora Predsednik RS je shvatio da su predlozi koje iznosi njegov sagovornik pomalo čudni, a da li će ovaj komičar snositi neke posledice zbog ove šale, ostaje da vidimo.

Ognjen Tadić: Ovo se nije desilo nijednom predsedniku

Potpredsednik Srpske demokratske stranke Ognjen Tadić izjavio je da se nijednom predsedniku Republike Srpske pre Milorada Dodika nije desilo da neko ismeje RS, kako je to učinio hrvatski komičar Davor Jurkotić u emisiji RTL "U zdrav mozak".

Potpredsednik SDS-a Ognjen Tadić je na konferenciji za novinare rekao da je ono što je Dodik izjavio u toj emisiji još jedan povod da se preispita imovina političara u RS.

Prema njegovim rečima, Dodik treba da objasni da li ima "nešto na Vrbasu, s prelepim pogledom ili je to samo bio pokušaj da se impresionira Milanović".

Tadić je takođe kazao da ne zna u kakvim je odnosima Dodik s rukovodstvom Hrvatske, ali je ocenio da tu "očigledno ima neke prisnosti, koju javnost prepoznaje kroz sve ovo što RS čini radi predstavnika Hrvata u BiH, prvenstveno HDZ i to je ozbiljno političko pitanje".

Tadić nije želeo da komentariše nesmotrenost osoblja u Dodikovom kabinetu, već je samo ocenio da se ne pamti da se "neko tako šalio s RS kada su njeni predsednici bili iz SDS".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: