Šapić: Neka se Šutanovac kandiduje

Nemam ništa protiv Dragana Šutanovca, kao ni protiv bilo koga drugog ko misli da bi mogao dobro da vodi Gradski odbor DS u Beogradu, kaže Aleksandar Šapić.

Izvor: B92

Utorak, 07.05.2013.

19:13

Default images

Voleo bih da se što više ljudi kandiduje, da imamo pravu demokratsku utakmicu, kaže za Danas aktuelni predsednik beogradskih demokrata Aleksandar Šapić povodom saznanja tog lista da bivši ministar odbrane namerava da uđe u trku za mesto prvog čoveka DS u prestonici.

Šapić je tim povodom još naglasio da je velika prednost DS u odnosu na ostale političke stranke to što su kod njih "demokratija i stranački izbori najrazvijeniji", a dokaz za to je da će za predsednika Gradskog odbora članstvo još jednom glasati neposredno. Izbori u beogradskoj DS, kao što je Danas juče objavio, zakazani su za 8. jun.

Podsetimo, kako je Danasu reklo više izvora iz DS, bivši potpredsednik stranke Dragan Šutanovac namerava da izađe na crtu Aleksandru Šapiću za poziciju predsednika Gradskog odbora, a konačnu odluku trebalo bi da donese ovih dana.

Aleksandar Šapić, uz naglašavanje da svaki član DS iz Beograda ima pravo da na izborima bira i bude biran, kaže za Danas da ne želi da prikuplja potpise za svoju kandidaturu za ostanak na čelu Gradskog odbora. "Ako me Gradski odbor bude kandidovao za drugi mandat predsednika, prihvatiću tu njihovu odluku. Ne želim da sam skupljam potpise, neka o mom radu presuđuju oni s kojima sam radio proteklih godina. Ako oni misle da treba da ostanem na toj funkciji, naravno da ću prihvatiti njihovo mišljenje", kaže Šapić za Danas.

Šutanovac je sada u DS šef resornog odbora za bezbednost i narodni poslanik. Nakon stranačke Izborne skupštine u novembru 2012, u dogovoru s novim predsednikom Đilasom, pored Gorana Bogdanovića postao je jedini funkcioner DS koji je bio u prošloj vladi, a zadržao je i poslanički mandat i člansku kartu demokrata. Ipak, Šutanovac smatra da Đilas nije ispunio obećanje da će ga kooptirati u Predsedništvo DS i već duže vreme je nezadovoljan novom politikom stranke.

Bivši ministar odbrane je posle parlamentarnih i predsedničkih izbora, u drugoj polovini 2012, balansirao između Borisa Tadića i Dragana Đilasa, ali se nijednom zvanično nije opredelio između njih dvojice i praktično je postao pasivni član DS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

85 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: