Dve eksplozije danas u Damasku

Najmanje jedna osoba je danas poginula, a 15 ranjeno u eksploziji dve bombe u Damasku.

Izvor: Tanjug

Sreda, 01.05.2013.

21:56

Default images

Podsećamo da je juče, u bombaškom napadu, u sirijskoj prestonici život izgubilo 13 ljudi.

U eksploziji bombe blizu policijske stanice na glavnom putu Haled bin al-Valid poginula je jedna osoba, a druga bomba eksplodirala je na trgu Bab al-Musala, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Državna agencija SANA je izvestila da je u eksplozijama ranjeno 15 ljudi i da su bombe postavili teroristi.

Nasilje u Siriji ne jenjava, a prema podacima Ujedinjenih nacija u sukobima od izbijanja pobune protiv vlasti predsednika Bašara al-Asada u martu 2011. život je izgubilo više od 70.000 ljudi.

Neimenovani diplomata iz Saveta bezbednosti UN izjavio je danas za AFP da je specijalni izaslanik UN za Siriju Lahdar Brahimi na ivici da podnese ostavku zbog pat pozicije u međunarodnim naporima da se okonča konflikt u toj zemlji.

Brahimi, koji je preuzeo dužnost od bivšeg generalnog sekretara UN Kofija Anana u avgustu prošle godine, poput svog prethodnika, razočaran je međunarodnim podelama oko Sirije, gde Rusija pruža podršku Asadu, dok zapadne i arapske zemlje podršku daju sirijskoj opoziciji, navela je francuska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: